Pagatavo pati savu pieneņu vīnu
Pēdējais laiks - doties pļavā, salasīt pavasara dzeltenākos un košakos ziedus un pagatavot izcilu vīnu!

Pieneņu vīnam nepieciešamās sastāvdaļas :

0,5-1 kg pieneņu ziedu

10 l ūdens

2,2 kg cukura

65 grami skābes maisījums (citronskābe, vīnskābe, ābolskābe);

Vīna raugs ;

Vīna rauga barības vielas;

Tanīns

Salasa pieneņu ziedus, atdala tās no zaļumiem, aplej ziedlapiņas ar karstu, bet ne vārošu ūdeni, pievienojot tam 1kg cukura un skābes maisījumu. Pēc trīs , četrām dienām ziedus nokāš, tad pievieno 1,2 kg cukura, vīna rauga barības vielas, vīna raugu. Pēc 2 mēnešiem vīnu nolej no biezumiem un novieto tālākajai nobriešanai. Vislabāk vīns ir gatavs pēc 2-3 gadiem.
Kategorija: Padomi | Pievienoja: laimiga (23.05.2012) | Autors: www.stilaparks.lv
Skatījumu skaits: 1288 | Atslēgvārdi: pieneņu vīns | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]