Pašu rokām gatavotas konfektes
Saldās žāvēto augļu konfektes ar balto šokolādi


Lai sanāktu patiesi labas konfektes, atceries, ka jāizvēlas labas kvalitātes baltā šokolāde divu iemeslu dēļ. Tā noteikti kusīs labāk nekā zemākas kvalitātes šokolāde, un arī garša būs nenoliedzami labāka.

Pagatavošana
:

Plastmasas traukā, kuram iespējams uzlikt vāku, liec visus žāvētos augļus, aplej ar rumu, liec vāku virsū un liec stāvēt vismaz 2 dienas, ik pa laikam trauku pagriežot otrādi.
Kad augļi izturēti, tad tos kopā ar marcipānu izmal caur gaļas mašīnu. Masu kārtīgi izmīci un no masas veido lazdu riekstu lieluma bumbas. Noliec malā.
Sagatavo plāti, to izklājot ar sviestpapīru. Tur liksi gatavās konfektes. Plātei jābūt tik lielai, lai vari ielikt ledusskapī.
Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liec 2/3 šokolādes un kausē uz tvaika. Kad šokolāde labi pakususi, tad to apmaisi, pakausē vēl, līdz vairs nav neviena gabaliņa. Nogriez uguni, pievieno atlikušo 1/3 šokolādes, iemaisi un atstāj, lai pakūst kādu minūti. Apmaisi, lai viss izkūst. Kad tas izdarīts, ir laiks mērcēt augļu bumbiņas.
Ņem pa vienai apaļās bumbas, uzdur uz koka irbulīša, iemērc šokolādē, pagrozi tā, lai tā pārklājas ar šokolādi no visām pusēm, lieko šokolādi viegli nokratot. Liec uz sviestpapīra, ar tējkarotes maliņu piepalīdzot, lai šokolādi noslidinātu no kociņa. Vietai, kurā bija iedurts irbulītis, ar tējkaroti uzliec pavisam nedaudz šokolādi un viegli izsmērē, līdz izveidojas vienmērīgs klājums.
Kad visas bumbas pārklātas, tās ar visu pannu liec ledusskapī un atdzesē vismaz 6h, bet vislabāk 12h.
Kategorija: Padomi | Pievienoja: laimiga (25.05.2012) | Autors: ***
Skatījumu skaits: 1371 | Atslēgvārdi: konfektes | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]