Uzkodas ballītei!
Ierosmei šoreiz dažas recetes uzkodām , izmantojot lavašu.Gaumes, protams, ir dažādas un sastāvdaļas var variēt, kā arī to daudzumu. Lai pagatavotu pildītu lavašu ir nepieciešams: - Armēņu lavašs (vēlam izvēlēties to, ar zilo mājiņu uz iepakojuma, citi ļoti šķīst un lūzt) - Kausētais siers, ieteicam ar krabju nūjiņām (Dzintars) - 500g nesasaldētu krabju nūjiņu (Vici) - Svaigs gurķis (Viens garais vai 2,3 mazie) - Dilles - Citronpipari - Provansas majonēze Sākumā vajadzētu atbrīvot virsmu, kur gatavosies, tad uz tās ir jāizklāj lavašs. Uz lavaša sākam smērēt kausēto sieru. Ieteicams to sākt darīt ap lavaša malām, lai tās to satinot nebūtu cietākas kā pārējais lavašs, tad noklājam visu lavaša plakni. Tad smalkos gabaliņos jāsagriež krabju nūjiņas un jāizsijā uz lavaša. Tagad gan labāk būtu tās sākt bērt sākot no vidus, jo tas ir galvenais centrs, ja, kas pietrūksies, tad nebūs tik ļoti jūtams, ja centru būsiet piepildījuši ar gardumiem Pēc tam jānomizo gurķis un jāsagriež pēc iespējas smalkākos gabaliņos. Ja nesagriezīsies to smalki, tad lavašā būs kunkuļi, grubuļi, kalni, kas neļaus tam labi „stāvēt". Arī gurķi saber uz lavaša. Tad pievieno sasmalcinātas dillītes, pārber ar garšvielām. Majonēzes paciņai stūrīti nogriež stūrīti, lai var vienmērīgi izspiest to pa visu lavašu. Te nu jāskatās cik ļoti Jums garšo majonēze - cienītāji var izspiest visu paciņu, tiem, ka tīk ne tik trekns, pus paciņu, citi ¾ - kā vēlaties. Ar karoti visu izlīdzināt un sajaukt un tad lavašs ir jāsaloka un jāietin folijā. Vēlams būtu to kādu laiciņu paturēt ledusskapī, lai sastāvdaļas sasūcas, bet var arī pasniegt uzreiz. Tad arī būtu ieteicamāks lietot vairāk majonēzi - lavašs būs uzreiz mitrāks. Tas arī viss! Lai Jums labi garšo! Iedvesmai varianti ar, ko vēl var pagatavot lavašu: Tunča : Lavašs Sēņu kausētais siers Sendviča tuncis savā sulā Sendviča tuncis saulespuķu eļļā Marinēti gurķīši Majonēze Laša Lavašs Kausētais siers Tomāti Mazsālīts lasis Lociņi Majonēze Citronpipari | |
| |
Skatījumu skaits: 2115 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |