Taro burvība

Kā pazemināt holesterīna līmeni?
Nereti var dzirdēt, ka cilvēki sūdzas vai ārsti viņiem nosaka diagnozi – pazemināts holesterīna līmenis, bet ko darīt, ja holesterīna līmenis ir paaugstināts.
Pats galvenais, lai pazeminātu sliktā holesterīna līmeni, ir diēta. Uzturā jāierobežo dzīvnieku tauki, speķis, skābais un saldais krējums, sviests, margarīns, majonēze (to vietā var lietot olīveļļu), kā arī konditorejas izstrādājumi. Vairāk jāēd kāposti, bietes, āboli, brūklenes, meža zemenes, sīpoli, ķiploki, jūras kāposti. Zupām un salātiem var pievienot selerijas, rabarberus, sparģeļus, gurķu mētru, kā arī sasmalcinātus biešu, burkānu, redīsu un rutku lakstus. Sezonas laikā tos var izžāvēt un sagatavot krājumus ziemai.
Nevajadzētu arī aizmirst katru dienu izdzert pa pusglāzei kāpostu sulas (no svaigiem kāpostiem) vai līdzīgās daļās sajauktu melno rutku sulu ar medu. Ļoti veselīga ir vilkābeles augļu tēja: 20 ogas aplej ar glāzi verdoša ūdens, silti ietītu divas stundas nostādina, tad izkāš un izdzer dienas laikā.
Ir arī ārstniecības augi, kuri palīdz pazemināt holesterīna līmeni:
• Puslitra burku piepilda ar žāvētiem sarkanā āboliņa ziediem, aplej ar puslitru kvalitatīva degvīna un uz divām nedēļām noliek tumšā vietā. Pēc tam izvilkumu izkāš un lieto pa ēdamkarotei vakarā pirms gulētiešanas pēc šādas shēmas: kurss – trīs mēneši, pēc tam ievēro divu nedēļu ilgu pārtraukumu, tad atkal kurss un atkal pārtraukums.
• Divas tējkarotes sasmalcinātu Helēnijas ālantes sakneņu aplej ar glāzi auksta ūdens, trīs stundas nostādina, tad liek uz uguns, uzkarsē līdz viršanai. 10 minūtes vāra uz lēnas uguns slēgtā traukā, tad izkāš. Lieto pa divām ēdamkarotēm trīs reizes dienā. Kurss – viens mēnesis. Kursu atkārto divas reizes gadā.
• Ar glāzi verdoša ūdens aplej 1,5 ēdamkarotes sasmalcinātu pieneņu sakņu. 15 minūtes vāra uz lēnas uguns slēgtā traukā, tad izkāš. Lieto pa ēdamkarotei divas reizes dienā pusstundu pirms ēšanas. Kurss – viens mēnesis. Kursu atkārto divas reizes gadā.

Baklažāni samazina holesterīna līmeni

Augsts holesterīna līmenis ir pamats diezgan nopietnām bažām, jo tas var izprovocēt tādas nopietnas kaites kā ateroskleroze, insults un infarkts.
Labs palīgs cīņā pret paaugstinātu holesterīna līmeni ir svaigi baklažāni, kurus ieteicams regulāri izmantot kā vienu no svaigo dārzeņu salātu sastāvdaļām, jo viens no šā dārzeņa „talantiem” ir spēja attīrīt asinis. Un vēl – tā kā baklažānos ir daudz kālija, tas ir ļoti veselīgs arī sirdij. Jālieto tieši svaigi baklažāni, jo termiskas apstrādes laikā daudzas tā dziednieciskās īpašības samazinās un pat zūd.
Kategorija: Veselība | Pievienoja: sofi (20.04.2012) | Autors: www.reikinet.lv
Skatījumu skaits: 1675 | Atslēgvārdi: Kā pazemināt holesterīna līmeni | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]