Taro burvība

Vai jūs ēdat rabarberus
Tas ir viens no pirmajiem našķiem, ko dārzā var atrast. Var cukurā pamērcēt, ja nedaudz par skābu, bet skatos uz bērniem un priecājos, ka viņiem nekādu cukuru nevajag.

Rabarberi ir ļoti veselīgi, sevišķi agri pavasarī jaunie rabarberu kāti.

Rabarberi ir īpaši bagāti ar ābolskābi un citronskābi, kas tiem dod patīkami skābeno un atspirdzinošo garšu, kā arī veicina gremošanas orgānu un nieru darbību, uzlabo asins sastāvu. No uzturvērtības viedokļa rabarberi ir nozīmīgs P vitamīna avots - tā saturs ir apmēram 80 mg %. C vitamīnu rabarberu kāti satur nedaudz, tikai 10-15 mg %. Tādu minerālvielu kā kālijs, fosfors, magnijs un alumīnijs rabarberos ir salīdzinoši daudz.

Populārs ir uzskats, ka pēc Jāņiem rabarberus nevajag ēst, jo skābeņskābe tajos sakrājusies pārāk daudz, un tie vairs nav veselīgi. Jāsaka - gan jā, gan nē. Jo man zinātāji pačukstēja, ja es rabarberus ēdu regulāri, tā, ka visu laiku aug jauni kāti, tad es varu ēst arī pēc Jāņiem un jūlijā vēl noteikti. BET - ja dārzā jau izauguši milzeņi, un es tikai jūnija beigās izdomātu tos nogriezt, tad gan esot labāk atstāt, lai jau aug ar.

Un receptes ar rabarberiem.Cik to ir daudz!
Sastāvdaļas receptei "Rabarbers":

5 lieli rabarberi cukurs 3 olas 200 - 300 g kefīrs milti 1 tējk. sodas 3 ēdamk. krējums kanēlis
"Rabarbers" pagatavošana:
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, pārkaisa ar cukuru un atstāj, kamēr taisa pārējo.
Olas sakuļ ar cukuru (cukuru jāliek pec acs, jo vienam patīk saldāka, otram nē) , pievieno kefīru, sodu un miltus kamēr izveiddojas pakūku mīklai līdzīga masa. Visu lej uz ieziestas ar taukvielām veidnes un liek virsu rabarberus, liek cepeškrāsni un cep kamēr virsa pusgatava, tad liek virsū krējumu un uzkaisa kanēli, cep kamēr gatava!
Rabarberus lieliski var uzglabāt saldētavā, tāpēc iesaku ne tikai rabarberu sezonā tos likt uz galda, bet arī salikt trauciņos vai maisiņos saldētavā, vēlākam laikam. Izņemti no saldētavas, tie garšo tikpat labi, kā svaigi, tikko dārzā norauti.

Kategorija: Veselība | Pievienoja: sofi (19.05.2012) | Autors: www.stilaparks.lv
Skatījumu skaits: 2142 | Komentāri: 2 | Atslēgvārdi: rabarberi | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 1
0
1  
Jā, rabarberi ir laba lieta, šopavasar esam iecienījuši rabarberu debesmannu! 6

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]