• Sākums
  • Sākums » Publikācijas » Dziedniecība » Veselība

    Veselīgais saldais ēdiens
    Lieliska lieta – izkūpināt māju ar sveķiem gan labam aromātam, gan aizvākt visādas ne pārāk labas enerģijas..

    Ābolu un bumbieru zupa

    Nomizo 2 ābolus un 2 bumbierus un 10-15 minūtes vāra 1 litrā ūdens. Pusstundu ļauj iestāvēties, tad izkāš. Augļus sagriež plānās šķēlītēs un kopā ar 3-4 krustnagliņām, 2-3 smaržīgajiem pipariem un cukuru (pēc garšas) pievieno novārījumam. Augļus vāra, kamēr tie mīksti, bet neizšķīst. Atdzesē. Pasniedz ar rīsiem un skābu vai saldu krējumu.
    Ieteicama, ja ciešat no aterosklerozes (arī profilaksei), hroniska aizcietējuma (rīsu vietā ieteicami baltmaizes grauzdiņi), gastrīta, kolīta, kuņģa čūlas un divpadsmitpirkstu zarnas iekaisuma gadījumā.

    Piena zupa ar plūmēm un bumbieriem

    2 bumbierus un 8-10 plūmes nomizo, apber ar cukuru un sautē glāzē ūdens. 3 glāzēm verdoša piena pievieno 3 olu dzeltenumus un kārtīgi saputo. Atdzesētam pienam pievieno augļus. Pirms pasniegšanas liek šķīvī 3-4 ēdamkarotes vārītu nūdeļu un ēdamkaroti putukrējuma.
    Ieteicama sirds un asinsvadu slimniekiem, novārdzinātam organismam, vājas kuņģa darbības un osteoporozes gadījumā.

    Ķiršu zupa

    600 g ķiršu izņem kauliņus, aplej ar 1,5 l ūdens un 10 minūtes vāra. Pievieno cukuru (pēc garšas), naža galu vanalīna un ingvera, vāra vēl 3-5 minūtes, atdzesē. Pasniedz ar rīsiem.
    Ieteicama mazasinības, trauslu asinsvadu, hipertonijas, aterosklerozes, gastrīta ar pazeminātu kuņģa skābes daudzumu, zarnu darbības traucējumu gadījumā.

    Persiku zupa

    Daiviņās sagriež 500 g persiku, aplej ar 1 litru verdoša ūdens, pēc garšas pievieno cukuru un citrona sulu un vāra, līdz gatavs. 1/4 glāzē auksta ūdens atšķaida ēdamkaroti kartupeļu cietes un, nepārtraukti maisot, ielej zupā. Pievieno ēdamkaroti apelsīna miziņu un 1/4 tējkaroti vanilīna. Atdzesē. Pasniedz ar krējumu un vafeļu plāksnītēm.
    Ieteicama hipovitaminozes, mazasinības, hipertonijas, aterosklerozes, vājas kuņģa darbības gadījumā.

    Žāvētu aprikožu zupa

    Nomazgā 200 g aprikožu, aplej ar 1 l verdoša ūdens un ļauj aprikozēm uzbriest. Pievieno cukuru, 1 ēdamkaroti apelsīna miziņu, 2-3 krustnagliņas, nelielu gabaliņu ingvera saknes un vāra uz mazas liesmas, līdz gatavs. Atdzesē, pasniedz ar novārītiem rīsiem un krējumu.
    Ieteicama sirds un asinsvadu slimību, hipertonijas, hipovitaminozes, gastrīta, kolīta un kuņģa darbības traucējumu gadījumā.

    Kategorija: Veselība | Pievienoja: laimiga (08.07.2013) | Autors: No žurnāla Taka
    Skatījumu skaits: 732 | Reitings: 0.0/0
    Komentāru kopskaits: 0
    Vārds *:
    Email *:
    Kods *: